Σούπα παντζαριού βελουτέ με το Philips Airfryer XXL HD9650/90

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. παντζάρια

300 γρ. πατάτες

200 γρ. κρεμμύδι

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1/2 κ.γ. τσίλι

1/2 κ.γ. κάρυ

γιαούρτι, για το σερβίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες μας, τις στεγνώνουμε και τις προσθέτουμε σε ένα μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
2 Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο Airfryer XXL HD9650/90. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
3 Φορώντας γάντια για να μη βάψουν τα χέρια μας, καθαρίζουμε και κόβουμε το παντζάρι σε μεγάλα κομμάτια.
4 Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και περιμένουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το παντζάρι στη κατσαρόλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχουν βράσει τα παντζάρια μας τρυπώντας με ένα πιρούνι.
5 Μόλις τα παντζάρια μας βράσουν προσθέτουμε στη κατσαρόλα τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά μας. Σε περίπτωση που το μίγμα μας είναι αρκετά πηχτό προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό. Αν το μίγμα μας είναι αραιό αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά ακόμη.
6 Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, το τσίλι, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε καλά.
7 Σερβίρουμε όσο η σούπα μας είναι ακόμη ζεστή με μια μεγάλη κουταλιά γιαουρτιού.
8 Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε το Airfryer XXL HD9650/90.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος