Σου με κρέμα σοκολάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

4

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα σου:

200 γρ. αλεύρι σκληρό

3 κ.σ. κακάο

125 ml νερό

125 ml γάλα

125 γρ. βούτυρο Lurpak Light ανάλατο που αλείφεται εύκολα

2 κ.σ. ζάχαρη

λίγο αλάτι

6 μέτρια αβγά

 

Για την κρέμα σοκολάτας:

500 ml γάλα

125 γρ. ζάχαρη

4 αβγά, κρόκοι

2 κ.σ. κορνφλάουρ

2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

1 βανίλια, σε σκόνη

30 γρ. βούτυρο Lurpak Light ανάλατο που αλείφεται εύκολα

 

Για το γλάσο σοκολάτας:

120 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη

60 γρ. βούτυρο Lurpak Light ανάλατο που αλείφεται εύκολα

1 κ.σ.γλυκόζη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα σου: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το soft light βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά.
Μόλις βράσουν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να σφίξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά, μέχρι να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αβγά αφήνοντας το κάθε αβγό να απορροφηθεί από τη ζύμη, πριν ρίξουμε το επόμενο.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και σχηματίζουμε μικρά σου πάνω στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος ή μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Αφαιρούμε τα σου από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα γεμίσουμε.
Για την κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη να ζεσταθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με το κορνφλάουρ, το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο - λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα σου.
Για το γλάσο σοκολάτας: Βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και τη γλυκόζη σε μπενμαρί. Όταν λιώσουν, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε τα σου με το γλάσο σοκολάτας και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος