Σουφλέ με κοτόπουλο, μπέικον, ζυμαρικά και κολοκύθα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα κολοκύθας:

1 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι

λίγο λευκό κρασί (προαιρετικά)

1 σκελίδα σκόρδο

2 φλ. περίπου πουρέ κολοκύθας

1 φλ ζωμό κοτόπουλο

1 φλ γάλα

1/4 φλ ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. τριμμένο φασκόμηλο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε

 

Για τα ζυμαρικά:

450 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες, άβραστες

450 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο

1 φλ. μοτσαρέλα ή άλλο λευκό τυρί που λιώνει

1/4 φλ. παρμεζάνα

μπέικον, τσιγαρισμένο, όσο θέλουμε

μαϊντανό, για γαρνιτούρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και λίγο λευκό κρασί, εφόσον επιθυμούμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για 20-30 λεπτά.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, την κολοκύθα, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα κάνουμε πουρέ.
Προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ στην κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.
Για τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο: Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφαιρούμε από τη φωτιά λίγο νωρίτερα, ώστε να κρατάνε στο φούρνο. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το μαδάμε σε κομμάτια.
Για το σουφλέ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το μπέικον και τη σάλτσα κολοκύθας, μαζί με 1/2 φλ. μοτσαρέλας.
Μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η σάλτσα να βράζει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος