01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: | Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. |
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και λίγο λευκό κρασί, εφόσον επιθυμούμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για 20-30 λεπτά. | |
Για τη σάλτσα: | Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, την κολοκύθα, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα κάνουμε πουρέ. |
Προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ στην κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν. | |
Για τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο: | Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφαιρούμε από τη φωτιά λίγο νωρίτερα, ώστε να κρατάνε στο φούρνο. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. |
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το μαδάμε σε κομμάτια. | |
Για το σουφλέ: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το μπέικον και τη σάλτσα κολοκύθας, μαζί με 1/2 φλ. μοτσαρέλας. |
Μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο. | |
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η σάλτσα να βράζει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα. |