Σούπα ελαιόλαδου με γαρίδες

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα ζελατίνη

500 ml ζωμό ψαριού

αλάτι, κατά βούληση

300 ml κλασικό ελαιόλαδο, Χρυσελιά

2 λεμόνια, χυμός

8 γαρίδες μεσαίες, βρασμένες

πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ με λίγο νερό μαλακώνουμε τις ζελατίνες.
2 Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό ψαριού με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν.
3 Μόλις βράσουν οι γαρίδες, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
4 Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ζελατίνες, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.
5 Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ζωμό σε δυνατή ταχύτητα.
6 Προσθέτουμε σιγά - σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πήξει ο ζωμός.
7 Όταν αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε, ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
8 Μοιράζουμε τη σούπα στα πιάτα και βάζουμε από πάνω τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος