Σούπα κοτόπουλο-σπανάκι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.γ. + 1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. καρότο, σε κύβους

1/2 φλ. κόκκινη πιπεριά, σε κύβους

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκαλο, κομμένο σε τέταρτα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

5 φλ. ζωμός κοτόπουλο

1 1/2 κ.γ. ξηρή μαντζουράνα

170 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

1 κονσέρβα (425 γρ) φασόλια λευκά, πλυμένα

1/4 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

1/3 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

3/4 φλ κρουτόν, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και το κοτόπουλο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, γυρνώντας το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει.
2 Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό και τη μαντζουράνα και φέρνουμε σε βρασμό σε υψηλή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, για 5 λεπτά.
3 Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
4 Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και το βασιλικό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται.
5 Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το βάζουμε μαζί με το πέστο, στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί. Γαρνίρουμε με κρουτόν και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος