Σούπα με άγρια μανιτάρια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

110΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

4

01

ΥΛΙΚΑ

140 γρ. φρέσκα μανιτάρια shiitake

140 γρ. φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο

140 γρ φρέσκα μανιτάρια porcini

1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

115 γρ. βούτυρο ανάλατο + 1 κ.σ.

1 φλ. κρεμμύδι, τεμαχισμένο

1 καρότο, τεμαχισμένο

1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι και 1 κ.γ. λιωμένο θυμάρι, ξεχωριστά

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

2 φλ. πράσα, τεμαχισμένα , μαζί με τα λευκά τους μέρη (2 πράσα)

1/4 φλ. αλεύρι όλες τις χρήσεις

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

2 φλ. κρέμα γάλκτος ARLA

1/2 φλ. μαϊντανός, λιωμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με στεγνή χαρτοπετσέτα, χωρίς να τα πλύνουμε.
2 Χωρίζουμε τα στελέχη από τα κεφάλια των μανιταριών. Χοντροκόβουμε τα στελέχη. Τεμαχίζουμε σε φέτες τα κεφάλια των μανιταριών και αφήνουμε στην άκρη.
3 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα στελέχη των μανιταριών, το κρεμμύδι, το καρότο, το κλωνάρι θυμαριού, 1 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
4 Προσθέτουμε 6 φλ. νερό, βράζουμε και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε, κρατώντας τα υγρά. Θα έχουμε περίπου 4 1/2 φλ ζωμό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο νερό.
5 Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε τα πράσα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
6 Προσθέτουμε τα κεφάλια των μανιταριών και συνεχίζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας.
7 Βάζουμε τον ζωμό, το λιωμένο θυμάρι, 1 1/2 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
8 Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσουμε. Σερβίρουμε ζεστή.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος