02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με στεγνή χαρτοπετσέτα, χωρίς να τα πλύνουμε. |
2 | Χωρίζουμε τα στελέχη από τα κεφάλια των μανιταριών. Χοντροκόβουμε τα στελέχη. Τεμαχίζουμε σε φέτες τα κεφάλια των μανιταριών και αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα στελέχη των μανιταριών, το κρεμμύδι, το καρότο, το κλωνάρι θυμαριού, 1 κ.γ. αλάτι και 1/2 κ.γ. πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. |
4 | Προσθέτουμε 6 φλ. νερό, βράζουμε και κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά. Σουρώνουμε, κρατώντας τα υγρά. Θα έχουμε περίπου 4 1/2 φλ ζωμό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο νερό. |
5 | Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε τα πράσα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. |
6 | Προσθέτουμε τα κεφάλια των μανιταριών και συνεχίζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, ξύνοντας τη βάση της κατσαρόλας. |
7 | Βάζουμε τον ζωμό, το λιωμένο θυμάρι, 1 1/2 κ.γ. αλάτι και 1 κ.γ. πιπέρι και βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. |
8 | Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και ζεσταίνουμε χωρίς να βράσουμε. Σερβίρουμε ζεστή. |