Σούπα βελουτέ με κάστανα, μπέικον και κρουτόν

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

65΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα:

200 γρ. ολόκληρα κάστανα, μαγειρεμένα και καθαρισμένα

1 στικ σέλερι καθαρισμένο και κομμένο

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο

1 μικρό καρότο, καθαρισμένο και κομμένο

1,2 λίτρα ζωμός λαχανικών

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για τα κρουτόν:

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεπτή λωρίδα μπέικον, λεπτοκομμένη

110 γρ. ξερό-μπαγιάτικο λευκό ψωμί, κομμένο σε κύβους

1/2 κ.γ. φύλλα φρέσκο θυμάρι, λεπτοκομμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σούπα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κάστανα, το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το ζωμό λαχανικών.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι για 45 λεπτά.
Όταν βράσουν τα λαχανικά μας αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
Ρίχνουμε τη σούπα στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάφρει την υφή πουρέ.
Επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε ξανά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε τη ζεστή σούπα σε ατομικά μπολ και προσθέτουμε το μπέικον τα κρουτόν λίγο πριν σερβίρουμε.
Για τα κρουτόν: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ψήνουμε το μπέικον για 5 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ψωμί και το θυμάρι και ανακινούμε το τηγάνι συνεχώς μέχρι τα κρουτόν να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Μεταφέρουμε τα κρουτόν σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε Moulinex LM835D Perfectmix Cook Blender που θα βρείτε στα καταστήματα Κωτσόβολος.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος