Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

75΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα σουτζουκάκια:

800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 αβγά

1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο (αν θέλουμε, βάζουμε κι άλλο, 2-3 κ.γ.)

1/2 κ.γ. κανέλα

1/4 φλ ελαιόλαδο

5 φέτες ξερό ψωμί μουσκεμένες σε κόκκινο κρασί και στυμμένες, να φύγουν τα υγρά ή 1 φλ ψίχουλα

αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

 

Για τη σάλτσα:

3 φλ. χυμός ντομάτας

1 κρεμμύδι, τριμμένο

1 φλ κόκκινο κρασί

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κ.σ. πάστα ντομάτας

ελαιόλαδο

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

1 κ.γ. κύμινο

1 δαφνόφυλλο

2 κ.σ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα σουτζουκάκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, τα αβγά, το κύμινο, την κανέλα, το ελαιόλαδο, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς.
Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα μακρύ οβάλ και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Εναλλακτικά, για πιο ελαφριά, μπορούμε βάλουμε τα σουτζουκάκια στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.
Για τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το κύμινο, την πάστα ντομάτας, το δαφνόφυλλο, τις ελιές (προαιρετικά) και αλατοπιπερώνουμε.
Βράζουμε και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τη σύνθεση: Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να μην τα σπάσουμε.
Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ώστε τα σουτζουκάκια να πάρουν τα αρώματα και τη γεύση της ντομάτας.
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά με μπόλικη σάλτσα και τα συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος