01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα σουτζουκάκια: | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, τα αβγά, το κύμινο, την κανέλα, το ελαιόλαδο, το ψωμί, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. |
Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα. | |
Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα μακρύ οβάλ και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. | |
Εναλλακτικά, για πιο ελαφριά, μπορούμε βάλουμε τα σουτζουκάκια στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. | |
Για τη σάλτσα: | Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. |
Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το κύμινο, την πάστα ντομάτας, το δαφνόφυλλο, τις ελιές (προαιρετικά) και αλατοπιπερώνουμε. | |
Βράζουμε και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. | |
Για τη σύνθεση: | Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να μην τα σπάσουμε. |
Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ώστε τα σουτζουκάκια να πάρουν τα αρώματα και τη γεύση της ντομάτας. | |
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά με μπόλικη σάλτσα και τα συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας. |