01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές μακρόστενες φέτες πάχους 12 εκ. | |
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. | |
Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι, τις αλατίζουμε και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Αφήνουμε τις μελιτζάνες στην άκρη. | |
Για τα σουτζουκάκια: | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, τα αβγά, το κύμινο, την κανέλα, το ελαιόλαδο, το ψωμί, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε, μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 60 λεπτά. |
Πλάθουμε κεφτέδες σε σχήμα μακρύ οβάλ και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά, για πιο ελαφριά, μπορούμε να βάλουμε τα σουτζουκάκια στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. | |
Για τη σάλτσα: | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. |
Ρίχνουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το κύμινο, τον ντοματοπελτέ, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. | |
Για τη σύνθεση: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τυλίγουμε το κάθε σουτζουκάκι με μλια φέτα μελιτζάνας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Ενδιάμεσα στα κενά στριμώχνουμε και τις πιπερίτσες. |
Περιχύνουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα ντομάτας και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά, να γκρατιναριστεί ελαφρώς. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε. |