Σουβλάκια κοτόπουλο με λαχανικά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

150΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. φυτικό λάδι

1/3 φλ. μέλι

1/3 φλ. σάλτσα σόγιας

1/4 κγ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε κύβους 2 εκ.

2 σκελίδες σκόρδο

5 μικρά κρεμμύδια, σε κομμάτια

2 πιπεριές, σε κομμάτια

2 κολοκυθάκια, μετρίου μεγέθους, σε κομμάτια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το φυτικό λάδι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι. Κρατάμε μία μικρή ποσότητα από τη μαρινάδα μας για να περάσουμε τα σουβλάκια κοτόπουλο, όσο μαγειρεύονται.
2 Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια στο μπολ και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
3 Προθερμαίνουμε το γκρίλ σε υψηλή θερμοκρασία. Στραγγίζουμε τη μαρινάδα από το κοτόπουλο και τα λαχανικά και αφήνουμε στην άκρη. Περνάμε το κρέας σε ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τα λαχανικά.
4 Λαδώνουμε ελαφρά το γκριλ και τοποθετούμε τα σουβλάκια μας. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά, γυρνόντας τα συχνά και βουρτσίζοντάς τα με την υπόλοιπη μαρινάδα.
Δημήτρης Σκαρμούτσος