Σπαγγέτι με γιαούρτι, γαρίδες και σπαράγγια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγγέτι

1 κ.σ. βούτυρο

500 γρ. γαρίδες ΝΟ 3 καθαρισμένες

Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. vinsanto Σαντορίνης

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο

3 σπαράγγια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 φλ. γάλα

1/2 φλ. γιαούρτι 2%, Total

2 κ.σ. κόλιανδρος + 1 κ.γ. για γαρνίρισμα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο
2 Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια τα σπαράγγια και αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, περίπου για 3-4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το vinsanto και τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 ακόμη λεπτά.
3 Προσθέτουμε το ξινόγαλα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το κόλιανδρο και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό περίπου, προσέχοντας να μην σπάσει η σάλτσα.
4 Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά. Μόλις οι γαρίδες ροδίσουν (περίπου 2-3 λεπτά), τις βγάζουμε με ένα κουτάλι τρυπητό, αφήνοντας το υγρό στην κατσαρόλα.
5 Αναμειγνύουμε με το ζυμαρικό και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος