01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα μανιτάρια porcini και το βραστό νερό. Καλύπτουμε το μπολ με ένα καθαρό πανί και αφήνουμε για 20 λεπτά. |
2 | Με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε τα μανιτάρια, κρατώντας το ζωμό μανιταριών. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια porcini. |
3 | Σε ένα μαγειρικό σκεύος (τύπου γάστρα) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και τον κιμά. |
4 | Μαγειρεύουμε το μείγμα για 10 λεπτά ή μέχρι ο κιμάς να γίνει χρώμα καφέ, ανακατεύοντας με τέτοιο τρόπο, ώστε ο κιμάς να θρυμματιστεί. |
5 | Προσθέτουμε τα μανιτάρια cremini, το σκόρδο, το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. αλάτι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. πιπέρι. |
6 | Μαγειρεύουμε το μείγμα για 15 λεπτά ή μεχρι να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια porcini και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. |
7 | Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το ζωμό μανιταριών και το κρασί. |
8 | Μαγειρεύουμε το μίγμα για 1 λεπτό καθαρίζοντας τις επιφάνειες (τοιχώματα-πάτος) απο τυχόν κολλημένα συστατικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και φέρνουμε το μείγμα σε βράση. |
9 | Μειώνουμε τη θερμοκρασία/φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα και διαλύοντας τις ντομάτες. |
10 | Προσθέτουμε το γάλα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. |
11 | Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας 1 κ.σ. αλάτι στο νερό και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά. |
12 | Τοποθετούμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με το τυρί και το μαϊντανό. |