Σπαγγέτι μπολονέζ με μανιτάρια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

85΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

3

01

ΥΛΙΚΑ

14 γρ. μανιτάρια porcini

1 φλ. βραστό νερό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ½ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

¾ κ.γ. χοντρό αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκότριμμένο

225 γρ. κιμά, χοιρινό

8 φλ. μανιτάρια cremini, ψιλοκομμένα (περίπου 680 gr)

1 κ.σ. σκόρδο, πολτοποιημένο

2 κ.σ. ντοματοπελτέ

½ φλ. λευκό κρασί

400 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες

¼ φλ. γάλα πλήρες

280 γρ ζυμαρικά spaghetti ολικής αλέσεως

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

45 γρ. τυρί Parmigiano-Reggiano, τριμμένο

¼ φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα μανιτάρια porcini και το βραστό νερό. Καλύπτουμε το μπολ με ένα καθαρό πανί και αφήνουμε για 20 λεπτά.
2 Με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε τα μανιτάρια, κρατώντας το ζωμό μανιταριών. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια porcini.
3 Σε ένα μαγειρικό σκεύος (τύπου γάστρα) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεσαία προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, 1/2 κ.γ. αλάτι, 1/4 κ.γ. πιπέρι και τον κιμά.
4 Μαγειρεύουμε το μείγμα για 10 λεπτά ή μέχρι ο κιμάς να γίνει χρώμα καφέ, ανακατεύοντας με τέτοιο τρόπο, ώστε ο κιμάς να θρυμματιστεί.
5 Προσθέτουμε τα μανιτάρια cremini, το σκόρδο, το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. αλάτι και το υπόλοιπο 1/4 κ.γ. πιπέρι.
6 Μαγειρεύουμε το μείγμα για 15 λεπτά ή μεχρι να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια porcini και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
7 Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το ζωμό μανιταριών και το κρασί.
8 Μαγειρεύουμε το μίγμα για 1 λεπτό καθαρίζοντας τις επιφάνειες (τοιχώματα-πάτος) απο τυχόν κολλημένα συστατικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και φέρνουμε το μείγμα σε βράση.
9 Μειώνουμε τη θερμοκρασία/φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα και διαλύοντας τις ντομάτες.
10 Προσθέτουμε το γάλα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
11 Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας 1 κ.σ. αλάτι στο νερό και στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
12 Τοποθετούμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με το τυρί και το μαϊντανό.
Δημήτρης Σκαρμούτσος