Μακαρονάδα με πέστο αβοκάντο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

20΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

340 γρ. σπαγγέτι

2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση και καθαρισμένα

1/2 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος

χοντρό αλάτι

μαύρο πιπέρι, κατά βούληση

1/3 φλ. παρθένο ελαιόλαδο, Χρυσελιά

1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1/2 φλ. καλαμπόκι κονσέρβα, πλυμένο και στραγγισμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε καλά.
2 Για την πέστο αβοκάντο, βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ το αβοκάντο, το βασιλικό, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε όσο θέλουμε.
3 Όσο χτυπάμε τα υλικά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά μέχρι το μίγμα να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη.
4 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μακαρόνια, την πέστο αβοκάντο, τα ντοματίνια και το καλαμπόκι. Ανακατεύουμε απαλά ώστε η πέστο να απλωθεί παντού.
5 Σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος