02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα ζυμαρικά: | Σε 500 ml. νερό προσθέτουμε το μάραθο και φέρνουμε σε βρασμό. |
Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και σουρώνουμε. Μεατφέρουμε το αρωματισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε επιπλέον 2 λίτρα νερό. | |
Αφήνουμε το νερό να βράσει σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτουμε τα σπαγγέτι μας. | |
Για τη σάλτσα: | Όσο βράζουν τα ζυμαρικά μας προσθετουμε τις σταφίδες στο κρασί και τις αφήνουμε να τραβήξουν υγρά. |
Σε ένα μεγάλο τηγάνι και δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα σταδιακά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις αντζούγιες, το κουκουνάρι, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε πρόσθεση υλικού. | |
Προσθέτουμε το κρασί με τις σταφίδες, 1 κουτάλα από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για δύο λεπτά. | |
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα υγρών και προσθέτουμε τις μαρινάτες σαρδέλες. Ακατεύουμε καλά. | |
Για τη σύνθεση: | Περίπου 1 λεπτό πριν τη προτεινόμενη ώρα βρασμού για τα σπαγγέτι, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. |
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά για περίπου 1-2 λεπτά. | |
Σερβίρουμε αμέσως, όσο τα ζυμαρικά είναι ακόμη πολύ ζεστά και συνοδεύουμε με λευκό κρασί. |