Σπαγγέτι με σάλτσα από μαρινάτη σαρδέλα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. σπαγγέτι

10-12 μαρινάτες σαρδέλες φιλέτο, κομμένες σε 3 κομμάτια, Trikalinos

2 φιλετάκια αντζούγια

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη

30 γρ. μάραθο

20 γρ. κουκουνάρι

20 γρ. σταφίδες

50 ml. λευκό κρασί

3 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα ζυμαρικά: Σε 500 ml. νερό προσθέτουμε το μάραθο και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και σουρώνουμε. Μεατφέρουμε το αρωματισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε επιπλέον 2 λίτρα νερό.
Αφήνουμε το νερό να βράσει σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέτουμε τα σπαγγέτι μας.
Για τη σάλτσα: Όσο βράζουν τα ζυμαρικά μας προσθετουμε τις σταφίδες στο κρασί και τις αφήνουμε να τραβήξουν υγρά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι και δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα σταδιακά το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις αντζούγιες, το κουκουνάρι, τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά μετά από κάθε πρόσθεση υλικού.
Προσθέτουμε το κρασί με τις σταφίδες, 1 κουτάλα από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για δύο λεπτά.
Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα υγρών και προσθέτουμε τις μαρινάτες σαρδέλες. Ακατεύουμε καλά.
Για τη σύνθεση: Περίπου 1 λεπτό πριν τη προτεινόμενη ώρα βρασμού για τα σπαγγέτι, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε μεσαία φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά για περίπου 1-2 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, όσο τα ζυμαρικά είναι ακόμη πολύ ζεστά και συνοδεύουμε με λευκό κρασί.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος