Σπανακόπιτα νηστίσιμη

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

105΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1,5 κιλό φρέσκο σπανάκι

1 ½ κούπα φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

¼ κούπας ελαιόλαδο + 3 κ.σ.

1 κούπα άνηθος, ψιλοκομμένος

½ κούπα δυόσμος, ψιλοκομμένος

¼ κούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. φρέσκο μαύρο πιπέρι

1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαραίνουμε το σπανάκι σε τρεις δόσεις με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανά δόση. Στραγγίζουμε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε χαμηλή φωτιά σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο με 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην καούν.
4 Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
5 Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Μπορούμε να κρατήσουμε τη γέμιση στο ψυγείο για 3 μέρες.
6 Απλώνουμε 6 φύλλα στον πάτο του ταψιού, λαδώνοντας το κάθε ένα με ελαιόλαδο.
7 Απλώνουμε στο ταψί τη γέμιση, καλύπτοντας όλο το ταψί, και στην κορυφή βάζουμε άλλα 6 φύλλα, λαδώνοντας και πάλι το καθένα με ελαιόλαδο.Λαδώνουμε το πάνω φύλλο και κόβουμε τη σπανακόπιτα σε τετράγωνα κομμάτια.
8 Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος