01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το πράσο, μέχρι να μαραθούν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. |
2 | Προσθέτουμε τον άνηθο, το κεφαλοτύρι, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Ρίχνουμε τα 2 χτυπημένα αβγά και ανακατεύουμε. |
3 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας. |
4 | Κόβουμε κατά μήκος το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 2 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια, για να πάρουμε 16 κομμάτια ζύμης. |
5 | Αλείφουμε τα κομμάτια ζύμης με τα άλλα 2 χτυπημένα αβγά. Βάζουμε μία μεγάλη κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης, διπλώνουμε το φύλλο και με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες, να κλείσει καλά το σπανακοπιτάκι. |
6 | Βάζουμε τα σπανακοπιτάκια σε ένα ταψί, που από πριν έχουμε λαδώσει ελαφρώς και τα ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά και από κάτω. |
7 | Σερβίρουμε τα σπανακοπιτάκια αμέσως. |