Σπανακόρυζο με ντομάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα

1 φλ. χυμός ντομάτας, Γκρέκα

3/4 φλ. ρύζι για σούπα

1 κιλό σπανάκι

αλάτι κατά βούληση

πιπέρι κατά βούληση

1/4 φλ άνηθος, κομμένος (προαιρετικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
2 Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
3 Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
4 Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε.
5 Αφαιρούμε το καπάκι, καλύπτουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε το καπάκι.
6 Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 10 λεπτά να μαγειρευτεί.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος