01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. αλάτι και 1 κούπα νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. |
2 | Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, με το μαχαίρι Chef 20cm, όσο πιο λεπτές μπορούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα μαντολίνο λαχανικών. |
3 | Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ξίδι, καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. |
4 | Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τη 1 κ.σ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Βγάζουμε τις πατάτες από το ξίδι και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. |
5 | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες, ανακατεύοντάς τις, για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν. |
6 | Τις βγάζουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζοντας αμέσως με το μείγμα δεντρολίβανου. Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες. |