Σπιτικές κοτομπουκιές με τηγανητές πατάτες στο Philips Airfryer HD9285/93

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τις κοτομπουκιές:

1/2 στήθος κοτόπουλο

1/2 κρεμμύδι

1 πατάτα

1 κ.σ. αλεύρι

1 αυγό

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

100 γρ. αλεύρι

2 κ.γ. πάπρικα

 

Για τις τηγανητές πατάτες:

1/2 κιλό πατάτες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. αλάτι, χοντρό

2 κ.γ. κάρυ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τις κοτομπουκιές: Στο κάδο του μούλτι προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τη πατάτα, το αυγό, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε καλά.
Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι και τη πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια ποσότοτητα από το μίγμα μας, το πλάθουμε και το πατάμε. Περνάμε από το μίγμα με το αλεύρι και τη πάπρικα και τη τοποθετούμε στο Airfryer. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλο το μίγμα.
Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά.
Για τις τηγανητές πατάτες: Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε στίκς. Προσθέτουμε σε ένα σκεύος με νερό και τις ξεπλένουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κάρυ, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τις πατάτες στο κάδο του Airfryer και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 200°C.
Σερβίρουμε με συνοδεία όποιας σάλτσας θέλουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος