Σπιτική λεμονάδα με μέλι, τζίντζερ, κουρκουμά και μηλόξυδο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη λεμονάδα:

1 φλ. (250ml) χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος (5-7 λεμόνια)

σιρόπι μελιού με τζίντζερ και κουρκουμά

2 φλ. (500ml) κρύο μεταλλικό νερό

¼ φλ. (60 ml) μηλόξυδο

2 φλ. (500ml) κρύο ανθρακούχο νερό

πάγος, για το σερβίρισμα

μοσχολέμονο, σε φέτες, για γαρνιτούρα

θυμάρι, για γαρνιτούρα

 

Για το σιρόπι μελιού με τζίντζερ και κουρκουμά:

1/4 φλ. (84γρ.) μέλι

1/2 φλ.(120ml) νερό

45 γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοτριμμένο

45 γρ. φρέσκο κουρκουμά, ψιλοτριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη λεμονάδα: Στύβουμε 5-7 λεμόνια (ανάλογα με το μέγεθός τους) με τον ηλεκτρικό λεμονοστίφτη και μεταφέρουμε το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα.
Προσθέτουμε το σιρόπι μελιού με τζίντζερ και κουρκουμά, το κρύο μεταλλικό νερό, το μηλόξυδο και βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.
Για το σιρόπι μελιού με τζίντζερ: Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το μέλι και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι στο νερό.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοτριμμένο τζίντζερ και κουρκουμά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Σουρώνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 60 λεπτά.
Για τη σλυνθεση: Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε στην κανάτα με το μίγμα μας το κρύο ανθρακούχο νερό.
Σερβίρουμε σε 4 με 6 ποτήρια (ανάλογα μέγεθός τους) με πάγο, φέτες μοσχολέμονου και θυμάρι και απολαμβάνουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος