01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Ανοίγουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στα δυο και χτυπάμε με ένα σφυρί κρέατος, ώστε να ανοίξουν και να πλατύνουν. |
2 | Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. |
3 | Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τη μαντζουράνα. Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου, φροντίζοντας η μαρινάδα να πάει παντού. |
4 | Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. |
5 | Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. |
6 | Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. |
7 | Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη. |
8 | Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και το κατίκι και αφήνουμε στην άκρη. |
9 | Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό από το κάθε ψωμάκι με το μείγμα μαγιονέζα - μουστάρδα - κατίκι τοποθετούμε μερικά φύλλα σπανάκι, φέτες ντοματίνια, από ένα κομμάτι κοτόπουλου και από μία φέτα μπέικον. |
10 | Αλείφουμε με το μείγμα μαγιονέζας και το άλλο μισό ψωμάκι εσωτερικά και κλείνουμε. |
11 | Καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα ένα μικρό αγγουράκι τουρσί πάνω από κάθε σάντουιτς και σερβίρουμε. |