Spring rolls γαρίδας

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

12

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό μικρές γαρίδες, καθαρισμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

12 φύλλα ρυζιού, 16 εκατοστών

1 φλ. ρύζι μαγειρεμένο

1 σαλάτα λάχανο-καρότο, Φρεσκούλης

 

Για το hoisin penut dip:

¼ φλ. σάλτσα hoisin

2 κ.σ. φυστικοβούτυρο

κ.γ. ξύδι

½ κ.γ. σησαμέλαιο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη σάλτσα hoisin penut: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε τη σάλτσα hoisin, το φυστικοβούτυρο, το ξύδι, και το σησαμέλαιο. Με ένα πιρούνι χτυπάμε πού καλά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.
Για τα spring rolls: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολα.
Μεταφέρουμε τις γαρίδες μας στο ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, σάλτσα σόγιας και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν κόβουμε τις γαρίδες μας στη μέση.
Δουλεύοντας ένα κάθε φορά, βρέχουμε το φύλλο ρυζιού για 10 δευτερόλεπτα και μεταφέρουμε σε επιφάνεια εργασίας καλυμμένη με διάφανη μεμβράνη. Τοποθετούμε το ρύζι στο κέντρο κάθε περιτυλίγματος και από πάνω προσθέτουμε τις γαρίδες και τη σαλάτα λάχανο-καρότο.
Φέρνουμε την κάτω άκρη της μεμβράνης σφιχτά πάνω από τη γέμιση, κυλώντας από κάτω προς τα πάνω μέχρι να φτάσει το πάνω μέρος του φύλλου, προσέχοντας να μην σκίσουμε το φύλλο ρυζιού. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος