Στήθος κοτόπουλο με κρούστα από φιστίκια αιγίνης

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 στήθη κοτόπουλου

1 φλιτζ. τσ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα

4 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

2 κ.σ. ξερός βασιλικός

1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Βάζουμε τα φυστίκια στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα μυρωδικά, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (γιατί η μουστάρδα είναι αλμυρή).
2 Βάζουμε το φυστίκι σε απλωτό σκεύος. Αλείφουμε καλά τα στήθη με το μίγμα μουστάρδας-μυρωδικών και κατόπιν τα κυλάμε στο φυστίκι, να καλυφθούν παντού.
3 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν δεν χωράνε όλα τα στήθη μαζί, αφαιρώντας κάθε φορά και τα φυστίκια που σκόρπισαν.
4 Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, μαζί με όσα φυστίκια έμειναν στο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.
Δημήτρης Σκαρμούτσος