Στήθος κοτόπουλου με σάλτσα αβοκάντο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

90΄

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

3 ή 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 φύλλα δάφνης

1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 μοσχολέμονο, ξύσμα

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

 

Σάλτσα αβοκάντο:

2 μεγάλα,ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κυβάκια

½ μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

2 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ

1 κ.σ. χυμό μοσχολέμονου

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το κοτόπουλο: Σε ένα μπολ βάζουμε τη καρίνα στήθους κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι και το ξύσμα μοσχολέμονου, ανακατεύουμε καλά το κοτόπουλο για να πάει η μαρινάδα παντού.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, το μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε το στήθοςκοτόπουλου να μαριναριστούν για 60 τουλάχιστον λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και μεταφέρουμε το στήθος κοτόπουλου σε ένα πυρέξ μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.
Για τη σάλτσα αβοκάντο: Σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την ντομάτα, την πιπεριά, το χυμό μοσχολέμονου, αλάτι, πιπέρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε απαλά.
Κόβουμε τη καρίνα στήθους κοτόπουλου σε λεπτά κομματάκια, μοιράζουμε τη σάλτσα στα πιάτα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος