01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. |
2 | Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με τη μουστάρδα. |
3 | Τυλίγουμε το κοτόπουλο με τη λαδόκολλα, το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά. |
4 | Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. |
5 | Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά. |
6 | Προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, το τσένταρ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. |
7 | Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κοτόπουλο να πάρουν μία βράση. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά συνοδεία ρυζιού ή σαλάτας. |