Στήθος κοτόπουλου με σάλτσα τυριών και ντοματίνια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

½ κ.γ. μουστάρδα απαλή

2 κ.σ. μαργαρίνη

1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. αλεύρι

1 φλ. γάλα

λίγο μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. μουστάρδα σκόνη

4 κ.σ. τσένταρ, τριμμένο

4 κ.σ. γραβιέρα, τριμμένη

4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

10-12 ντοματίνια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
2 Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε με τη μουστάρδα.
3 Τυλίγουμε το κοτόπουλο με τη λαδόκολλα, το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά.
4 Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
5 Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και βράζουμε το μείγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά.
6 Προσθέτουμε τη σκόνη μουστάρδας, το τσένταρ, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
7 Αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια και το κοτόπουλο να πάρουν μία βράση. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά συνοδεία ρυζιού ή σαλάτας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος