01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τηγανίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. |
2 | Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με τον μοσχαρίσιο κιμά, το μαϊντανό, τα ψίχουλα ψωμιού, το αβγό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. |
3 | Χωρίζουμε το μείγμα σε 5-6 μερίδες, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα μπιφτέκια μας, και τα πλάθουμε με βρεγμένα χέρια. |
4 | Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα δίσκο, τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. |
5 | Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε σύμφωνα με την προτίμησή μας. |
6 | Αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά, τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια φέτες cheddar και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά. |
7 | Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με μπόλικη μαγιονέζα, τοποθετούμε το μαρούλι, την ντομάτα το μπιφτέκι με το τυρί και τέλος το μπέικον, καπακώνουμε και σερβίρουμε αμέσως. |