Street burger με cheddar

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

60΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

5 φέτες cheddar

ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλη χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλ. ψίχουλα φρέσκου ψωμιού

1 αβγό, χτυπημένο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

μπέικον, μαγειρεμένο

μαγιονέζα

5 φέτες μαρούλι φρέσκο

5 φέτες ντομάτα

10 στρογγυλά ψωμάκια, φρυγανισμένα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τηγανίζουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
2 Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με τον μοσχαρίσιο κιμά, το μαϊντανό, τα ψίχουλα ψωμιού, το αβγό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
3 Χωρίζουμε το μείγμα σε 5-6 μερίδες, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα μπιφτέκια μας, και τα πλάθουμε με βρεγμένα χέρια.
4 Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα δίσκο, τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5 Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε σύμφωνα με την προτίμησή μας.
6 Αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά, τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια φέτες cheddar και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά.
7 Αλείφουμε το κάτω ψωμάκι με μπόλικη μαγιονέζα, τοποθετούμε το μαρούλι, την ντομάτα το μπιφτέκι με το τυρί και τέλος το μπέικον, καπακώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δημήτρης Σκαρμούτσος