Στρογγυλά ψωμάκια στο Philips Airfryer XL Connected HD9280

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

104΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες αλεύρι για ψωμί
1 κ.γ. ζάχαρη
1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
2 φακελάκια μαγιά, ξηρή
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
2 Σε χλιαρό νερό προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μια μεβράνη για 5 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
3 Προσθέτουμε τη μαγιά στο αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.
4 Αφήνουμε το ζυμάρι μας σε ζεστό σημείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
5 Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας πλάθοντάς το. Το χωρίζουμε σε δυο μέρη και πλάθουμε σε δυο μπάλες.
6 Βάζουμε το ψωμάκι μας στο ταψάκι του Air fryer αφού το έχουμε αλευρώσει και ραντίζουμε με λίγο νερό. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε σουσάμι της επιλογής μας.
7 Ψήνουμε στους 200°C για 22 λεπτά.
8 Το ραντίζουμε με λίγο νεράκι αφού το βγάλουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος