01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν. |
2 | Βάζουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά. |
3 | Προσθέτουμε το γάλα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. |
4 | Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. |
5 | Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο παραδοσιακό, το αλείφουμε με βούτυρο ελαφρά και στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω. |
6 | Μοιράζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος του παραδοσιακού φύλλου, αφήνοντας 2-3 εκ. περιθώριο γύρω από αυτό. |
7 | Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο, διπλώνουμε προς τα μέσα και κλείνουμε καλά τις άκρες του. |
8 | Τυλίγουμε σφιχτά σε χοντρό ρολό, με ένα μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με βούτυρο. Συνεχίζουμε με τα άλλα δύο παραδοσιακά φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο. |
9 | Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα στρούντελ με την ένωση προς τα κάτω. |
10 | Ψήνουμε στους 180°C για 35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. |