Στρούντελ με κοτόπουλο και μανιτάρια

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

70΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

2

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 μικρά κρεμμύδια, λεπτοκομμένα

2 κλωνάρια σέλερι, σε κύβους

400 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε λεπτές φέτες

6 κ.σ. αλεύρι

1/2 φλ. γάλα

200 γρ μανιτάρια λεπτοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

4 φύλλα παραδοσιακά

5 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
2 Βάζουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
3 Προσθέτουμε το γάλα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
4 Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
5 Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε ένα φύλλο παραδοσιακό, το αλείφουμε με βούτυρο ελαφρά και στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο από πάνω.
6 Μοιράζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος του παραδοσιακού φύλλου, αφήνοντας 2-3 εκ. περιθώριο γύρω από αυτό.
7 Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο, διπλώνουμε προς τα μέσα και κλείνουμε καλά τις άκρες του.
8 Τυλίγουμε σφιχτά σε χοντρό ρολό, με ένα μαχαίρι κάνουμε διαγώνιες χαρακιές στην επιφάνεια της ζύμης και αλείφουμε με βούτυρο. Συνεχίζουμε με τα άλλα δύο παραδοσιακά φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.
9 Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα στρούντελ με την ένωση προς τα κάτω.
10 Ψήνουμε στους 180°C για 35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος