01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το νερό. |
2 | Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα μήλα και τις σταφίδες. |
3 | Σε μία καθαρή επιφάνεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι, ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια 50x37cm. |
4 | Βάζουμε λίγο από το μίγμα στο κέντρο του κάθε φύλλου σφολιάτας. Το διπλώνουμε και κλείνουμε καλά τα φύλλα, πιέζοντας τη σφολιάτα με βρεγμένα δάχτυλα στο σημείο της ένωσης και πατώντας τις άκρες για να μην βγει η γέμιση στο ψήσιμο. |
5 | Σε ένα ταψί απλώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα strudel μας. Τα αλείφουμε με το μίγμα του αβγού και χαράζουμε την επιφάνεια της ζύμης σε αρκετά σημεία. |
6 | Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα. |