Sweet ‘n’ spicy κεφτεδάκια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 κιλό χοιρινό κιμά

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο

2 κ.σ. φρυγανιά

1/4 φλ. ελαιόλαδο

1/4 φλ. γάλα

1 φλ. καστανή ζάχαρη

1 φλ. ξύδι

1 φλ. κέτσαπ, 17Delicatessen

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. τζίντζερ

1 κ.γ. πάπρικα, καυτερή

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, το γάλα και ζυμώνουμε καλά.
2 Πλάθουμε κεφτεδάκια. Τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί. Ψήνουμε στους 200°C για 15-20 λεπτά.
3 Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μειώνουμε τη θερμότητα. σιγοβράζουμε χωρίς καπάκι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
4 Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να πήξει. Σκεπάζουμε και κρατάμε ζεστό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να το σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος