Τάκος με λουκάνικο, κολοκυθάκι και πατάτες με το Philips Airfryer XXL HD9650/90

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

8 τάκος, ψημένες, έτοιμες για γέμισμα

3 πατάτες, μεγάλες

5 κολοκυθάκια, μεγάλα

6 λουκάνικα Φρανκφούρτης

1 μαρούλι, ψιλοκομμένο

1 γιαούρτι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο

2 κ.σ. άνηθος, αποξηραμένος

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για την παρασκευή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Στεγνώνουμε πολύ καλά.
2 Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε τις πατάτες επίσης σε λεπτές λωρίδες χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα.
3 Ψήνουμε τα sticks πατάτας και κολοκυθιού στο Airfryer στους 180°C για 12 λεπτά.
4 Κόβουμε τα λουκάνικα σε sticks. Ψήνουμε στο Airfryer στους 180°C για 8 λεπτά. Όσο είναι ακόμη ζεστά τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
5 Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και τον άνηθο.
6 Στο κέντρο του τάκο προσθέτουμε 2 κ.σ. γιαούρτι και το απλώνουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μαρούλι, τα sticks πατάτας και κολοκυθιού και το ψιλοκομμένο λουκάνικο.
7 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλες τα τάκος

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος