01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάστα κάρυ, τις 3 κ.γ. τζίντζερ, το ξύσμα από 2 λάιμ και το χυμό από 1 λάιμ. |
3 | Βάζουμε αλάτι στο κοτόπουλο και προσθέτουμε κάρυ και βούτυρο. Το τοποθετούμε στο ταψί και το περιχύνουμε με1/2 κούπα νερό. |
4 | Το ψήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί και το πάνω μέρος του ροδοκοκκινίσει και γίνει τραγανό, για περίπου 20 με 25 λεπτά. |
5 | Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το υπόλοιπο τζίντζερ (1 κ.γ.), το ξύσμα από 1 λάιμ και το χυμό από 2 λαιμ. Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα μας προσθέτοντας το λάδι. |
6 | Ξύνουμε τα καρότα και τα χρησιμοποιούμε μαζί με τα λαχανικά μας για τη σαλάτα μας. |
7 | Προσθέτουμε το κόλιανδρο και 1/2 κ.γ αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. |
8 | Σερβίρουμε το κοτόπουλό μας με τη σαλάτα καρότο-τζίντζερ και συνοδεύουμε με ρύζι. |