Ταυλανδέζικο κοτόπουλο με σαλάτα καρότο-τζίντζερ

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

40΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

4 κ.γ. πράσινο κάρυ πάστα

4 κ.γ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο

3 λάιμ, ξύσμα και χυμό

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου ( 1- 1 1/2 κιλό)

αλάτι

1 κ.σ. φυτικό λάδι

1/2 κιλό καρότα

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2 Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάστα κάρυ, τις 3 κ.γ. τζίντζερ, το ξύσμα από 2 λάιμ και το χυμό από 1 λάιμ.
3 Βάζουμε αλάτι στο κοτόπουλο και προσθέτουμε κάρυ και βούτυρο. Το τοποθετούμε στο ταψί και το περιχύνουμε με1/2 κούπα νερό.
4 Το ψήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί και το πάνω μέρος του ροδοκοκκινίσει και γίνει τραγανό, για περίπου 20 με 25 λεπτά.
5 Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το υπόλοιπο τζίντζερ (1 κ.γ.), το ξύσμα από 1 λάιμ και το χυμό από 2 λαιμ. Χτυπάμε ελαφρά το μείγμα μας προσθέτοντας το λάδι.
6 Ξύνουμε τα καρότα και τα χρησιμοποιούμε μαζί με τα λαχανικά μας για τη σαλάτα μας.
7 Προσθέτουμε το κόλιανδρο και 1/2 κ.γ αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
8 Σερβίρουμε το κοτόπουλό μας με τη σαλάτα καρότο-τζίντζερ και συνοδεύουμε με ρύζι.
Δημήτρης Σκαρμούτσος