Τακος με φιλετάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε γιαούρτι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

45΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τα φιλετάκια κοτόπουλου:

φλ. γιαούρτι 5%, Total

φλ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος 

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο

κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

κ.γ. πιπέρι

1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου

 

Για τη σάλσα:

2 ώριμες ντομάτες

1 κόκκινη καυτερή πιπεριά

1 κ.γ. ξύδι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

λίγο κόλιανδρο

½ χυμό λάιμ

1 κ. γ. ζάχαρη

¼ κόκκινο κρεμμύδι

½ σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. αλάτι

 

Για τα τάκος:

6 τορτίγιες για τάκος

200 γρ. καλαμπόκι

6 κ.σ. γιαούρτι 5%, Total

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τα φιλετάκια κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι, τον κόλιανδρο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το κύμινο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και βυθίζουμε τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου στο μίγμα γιαουρτιού. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-8 ώρες
Αφήνουμε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά. Αφαιρούμε τα φιλέτα μας από τη μαρινάδα.
Μεταφέρουμε τα φιλετάκια μας σε ένα σχαροτήγανο. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για τη σάλσα: Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τη κόκκινη καυτερή πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο. Μεταφέρουμε τα υλικά που έχουμε ψιλοκόψει μαζί με το ελαιόλαδο, το λάιμ και το αλάτι στο κάδο του μούλτι και χτυπάμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση: Σε κάθε τορτίγια απλώνουμε μια κ.σ. γιαούρτι, κοτόπουλο, 1 κ.σ. καλαμπόκι, λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγη από τη σάλσα ντομάτας και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος