Τάκος με κιμά και γιαούρτι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

6 θήκες για τάκος

400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα, μαζί με το χυμό τους

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ τσίλι

αλάτι, πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

4-5 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα

2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

150 γρ. γιαούρτι

150 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήμα 1 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι.
Βήμα 2 Μαγειρευουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Βήμα 3 Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά σύμφωνα με τα γούστα μας.
Βήμα 4 Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κιμά να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
Βήμα 6 Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για τάκος, προσθέτουμε μαρούλι, ντομάτα, γιαούρτι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
Δημήτρης Σκαρμούτσος