Τάκος τόνου με μάνγκο

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

450 gr λευκός πικάντικος τόνος Αλοννήσου Alalunga σε ηλιέλαιο

8 tortillas καλαμποκιού 15 cm

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κόκκινα κρεμμύδια, μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα

Αλάτι

1 κ.γ. καυτερή πάπρικα

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 ώριμο μάνγκο, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 αγγούρι μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 πιπεριά, κομμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μικρά κυβάκια

2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάϊμ

1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Ανάψτε μια ψησταριά ή ζεστάνετε ένα τηγάνι τύπου γκριλιέρα.
2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε σε σχετικά υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 8 λεπτά.
3 Προσθέτουμε τη πάπρικα και μαγειρεύουμε το μίγμα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ξύδι και μαγειρεύουμε το μίγμα για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα πιάτο.
4 Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο σκεύος ανακατύουμε το μάνγκο, το αγγούρι, την πιπεριά, τον χυμό λάϊμ και τον κόλιανδρο και γαρνίρουμε με αλάτι.
5 Ψήνουμε τις tortillas για περίπου 10 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν και να μαλακώσουν. Τοποθετούμε τις tortillas τη μια πάνω στην άλλη και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να παραμείνουν ζεστές.
6 Σπάμε τον τόνο σε κομμάτια και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε τη σάλτσα και τις tortillas και αφήνουμε τον καθένα να φτιάξει το δικό του τάκο.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος