Ταμπουλέ με κινόα, σολομό και ντοματίνια

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

25΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για το σολομό:

2  κ.σ. σάλτσα σόγιας, ελαφριά

1 κ.γ. μέλι

αλάτι ψιλό, κατά βούληση

½ λεμόνι, χυμός

2 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα

νιφάδες τσίλι, για γαρνίρισμα

 

Για τη κινόα:

500 ml νερό

1 φλ. (185γρ.) κινόα

1 πρέζα αλάτι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. αλάτι

4 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. Tabasco, Scorpion

15 ντοματίνια

2 αγγουράκια, τεμαχισμένα

4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για το σολομό: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το λεμόνι. Χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι
Πασπαλίζουμε το αλάτι τα φιλέτα σολομού και τα αλείφουμε τα με το μίγμα σόγιας και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στο σχαροτήγανο και μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Γαρνίρουμε το σολομό με νιφάδες τσίλι. Αποσύρουμε από το σχαροτήγανο και αφήνουμε να κρυώσει
Για τη κινόα: Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα.
Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.
Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
Για τη σύνθεση: Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Θρυμματίζουμε το σολομό, προσθέτουμε το ψάρι στην κινόα και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος