02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για το σολομό: | Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το λεμόνι. Χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι |
Πασπαλίζουμε το αλάτι τα φιλέτα σολομού και τα αλείφουμε τα με το μίγμα σόγιας και από τις δύο πλευρές. | |
Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού στο σχαροτήγανο και μαγειρεύουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. | |
Γαρνίρουμε το σολομό με νιφάδες τσίλι. Αποσύρουμε από το σχαροτήγανο και αφήνουμε να κρυώσει | |
Για τη κινόα: | Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. |
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα. | |
Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι. | |
Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. | |
Για τη σύνθεση: | Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, 1/2 κ.γ. αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε. |
Θρυμματίζουμε το σολομό, προσθέτουμε το ψάρι στην κινόα και σερβίρουμε. |