Ταραμοσαλάτα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

8 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς κόρα (μιας ημέρας)

4 κ.σ. ταραμά

2 κ.σ. κρεμμύδι πολτοποιημένο

¾ κούπας ελαιόλαδο

5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

50 γρ. νερό (προεραιτικά)

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και μουσκεύουμε λίγο τις φέτες σε νερό για περίπου 20 λεπτά.
2 Σουρώνουμε σφίγγοντας το ψωμί με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τον ταραμά και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για ένα περίπου λεπτό.
4 Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
5 Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, με ροή σα κλωστή, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
6 Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι η ταραμοσαλάτα να γίνει κρεμώδης.
7 Αν η ταραμοσαλάτα μας έχει γίνει πολύ σφιχτή, προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Δημήτρης Σκαρμούτσος