Τάρτα ακτινίδιο

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

35΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

6 κ.σ. μακαντέμια, χοντροκομμένα

1 έτοιμη ζύμη τάρτας 23 εκ., ψημένη

170 γρ. κατεψυγμένος χυμός λαιμ, ξεπαγωμένος

στιγμιαία πουτίγκα βανίλιας (για 4 μερίδες)

450 γρ. κρέμα τυριού, μαλακωμένη

3/4 φλ. ζάχαρη άχνη

3 μέτρια ακτινίδια, καθαρισμένα, κομμένα στο μισό και σε φέτες

170 γρ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

1 1/2 φλ. κατεψυγμένη σαντιγύ, ξεπαγωμένη

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Πασπαλίζουμε τα μακαντέμια στην έτοιμη ζύμη τάρτας.
2 Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τον χυμό λάιμ και τη στιγμιαία πουτίγκα βανίλιας. Αφήνουμε στην άκρη.
3 Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με ένα μίξερ για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το μείγμα του χυμού λάιμ.
4 Μεταφέρουμε 3/4 φλ. του μείγματος σε ένα άλλο μέτριο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
5 Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα στη ζύμη τάρτας και τοποθετούμε τις μισές φέτες ακτινίδιο από πάνω.
6 Χτυπάμε το γιαούρτι με τα 3/4 φλ. μείγματος που κρατήσαμε μέχρι να δέσουν. Προσθέτουμε τη σαντιγύ. Βάζουμε το μείγμα στη ζύμη, καλύπτουμε και παγώνουμε για 8-24 ώρες.
7 Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο ακτινίδιο και τα μακαντέμια.
Δημήτρης Σκαρμούτσος