Τάρτα με χόρτα, τραχανά και γραβιέρα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

110΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

4

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κοφτή κ.γ. μπέικιν πάουντερ

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

100 ml γάλα χλιαρό

100 ml ελαιόλαδο

100 ml νερό χλιαρό

 

Για τη γέμιση:

50 ml ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

100 ml νερό

800 γρ. ανάμεικτα Φρέσκα Χόρτα, λαχανικά και μυρωδικά, Φρεσκούλης

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

½ φλ. τραχανά

3 αυγά

100 ml γάλα

300 γρ. γραβιέρα

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ.
Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και και το γάλα.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο το νερό, μέχρι να πάρουμε μια μαλακιά ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα.
Για τη γέμιση: Βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, 100ml νερό, αλάτι και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μείνουν με το λάδι τους.
Προσθέτουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουε την κατσαρόλα και αφήνουμε 5 λεπτά, έως ότου μαραθούν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη γραβιέρα και νακατεύουμε ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5 εκ., λαδώνουμε μια ταρτιέρα 28 εκ. και στρώνουμε μέσα τη ζύμη, έτσι ώστε να καλύπτει καλά τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Κόβουμε όση εξέχει και από πάνω απλώνουμε το μίγμα με τα χόρτα και τέλος το μίγμα αυγών-γραβιέρας.
Ψήνουμε την τάρτα για 50 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί και η βάση.
Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος