Τάρτα με φράουλες και κρέμα αμυγδάλου

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

270΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

10

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

40 μπισκότα βουτύρου

2 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

4 κ.γ. νερό

 

Για τη γέμιση:

2/3 φλ. τυρί κρέμα

¼ φλ. ζάχαρη

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

¼ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

 

Για την επικάλυψη:

6 φλ. φρέσκες φράουλες

2/3 φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. καλαμποκάλευρο

1 κ.σ. χυμό λεμόνι

2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Για τη ζύμη: Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα πολυμίξερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2 κ.σ. ζάχαρη, βούτυρο και 4 κ.γ. νερό και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα ταψί και το απλώνουμε καλά. Το ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ το τυρί κρέμα με 1/4 φλ. ζάχαρη και τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσει και τοποθετούμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.
Για την επικάλυψη: Ρίχνουμε 2 φλ. φράουλες στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον πουρέ φράουλας, 2/3 φλ. ζάχαρης και το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μεσαία φωτιά. Το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες και το χυμό λεμόνι. Τοποθετούμε το μείγμα στο πάνω μέρος της τάρτας μας. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα φιλέ.
Σκεπάζουμε την τάρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Δημήτρης Σκαρμούτσος