01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: | Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, τη κρέμα βαλσαμικού ρόδι με στέβια και τη ζάχαρη σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. |
Μόλις λιώσουν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν διαφανή και να αρχίζουν να ροδίζουν. | |
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για να μη κολλήσουν. | |
Σοτάρουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να είναι καστανά και σαν μαρμελάδα. | |
Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Μπορούμε, όταν κρυώσουν εντελώς, να τα φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο για 2 εβδομάδες. | |
Για τη σύνθεση: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260°C. |
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με το καλαμποκάλευρο ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. | |
Απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια σε ένα λεπτό στρώμα στη ζύμη, αφήνοντας περιμετρικά 2,5 εκ. Από πάνω από τα κρεμμύδια απλώνουμε το σκόρδο και τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε τις άκρες της ζύμης με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. | |
Ψήνουμε μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να αποκολλάται από το ταψί εύκολα, για περίπου 10 λεπτά. |