02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι το μίγμα να ομογονοποιηθεί. |
3 | Κατόπιν προσθέτουμε νερό σιγά σιγά ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει. |
4 | Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. |
5 | Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο που να καλύπτει την ταρτιέρα μας και να εξέχει από τα τοιχώματα. Την τρυπάμε με το πιρούνι και την ψήνουμε άδεια για περίπου 15 λεπτά. |
6 | Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σύγκλινο και ψήνουμε καλά. Μόλις γίνει τραγανό προσθέτουμε το δεντρολίβανο και αποσύρουμε. |
7 | Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολα και προσθέτουμε τη κολοκύθα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε την κολοκύθα στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει τελείως. |
8 | Μεταφέρουμε τη κολοκύθα σε ένα σκεύος. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τη κολοκύθα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά χτυπημένα, την γραβιέρα και το σύγκλινο με το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. |
9 | Γεμίζουμε με το μίγμα την προψημένη ζύμη. Ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. |