01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ. |
2 | Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα. |
3 | Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας. |
4 | Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. |
5 | Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι ψήνουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει. |
6 | Στραγγίζουμε το λίπος από το τηγάνι και ζεσταίνουμε σε αυτό το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. |
7 | Προσθέτουμε το κοτόπουλο στις πιπεριές, για να ζεσταθεί και αλατοπιπερώνουμε. |
8 | Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. |
9 | Απλώνουμε ομοιόμορφα στη ψημένη βάση της ζύμης το μείγμα κοτόπουλο-πιπεριές. Περιχύνουμε με το μείγμα από τα αβγά και το τυρί. |
10 | Θρυμματίζουμε το τραγανό μπέικον και πασπαλίζουμε με αυτό την τάρτα. |
11 | Ψήνουμε την τάρτα μας για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να δέσει. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. |
12 | Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε. |