Τάρτα με κοτόπουλο, μπέικον και πιπεριά

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

85΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

2 φύλλα ζύμης κουρού, αποψυγμένα

βούτυρο, λιωμένο, για άλειμμα

2 φιλέτα κοτόπουλο, ψιλοκομμένα σε κύβους

6 φέτες μπέικον

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη σε κύβους

5 αβγά

2/3 φλ. κίτρινο ημίσκληρο τυρί από αγελαδινό γάλα, τριμμένο

1/3 φλ. γάλα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

χοντρό αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

 

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε το εσωτερικό και τα τοιχώματα μιας ταρτιέρας διαμέτρου 22 εκ.
2 Απλώνουμε το 1ο φύλλο ζύμης κουρού στο πυρίμαχο σκεύος και αλείφουμε με βούτυρο. Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης κουρού, τοποθετώντας το σταυρωτά και αλείφοντάς το με βούτυρο ενδιάμεσα.
3 Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης κουρού, που προεξέχουν και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
4 Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
5 Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι ψήνουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρουμε το μπέικον σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει.
6 Στραγγίζουμε το λίπος από το τηγάνι και ζεσταίνουμε σε αυτό το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
7 Προσθέτουμε το κοτόπουλο στις πιπεριές, για να ζεσταθεί και αλατοπιπερώνουμε.
8 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
9 Απλώνουμε ομοιόμορφα στη ψημένη βάση της ζύμης το μείγμα κοτόπουλο-πιπεριές. Περιχύνουμε με το μείγμα από τα αβγά και το τυρί.
10 Θρυμματίζουμε το τραγανό μπέικον και πασπαλίζουμε με αυτό την τάρτα.
11 Ψήνουμε την τάρτα μας για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να δέσει. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
12 Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε.
Δημήτρης Σκαρμούτσος