Τάρτα με κρέμα πατισερί και κόκκινα φρούτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

200΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

125 γρ. βούτυρο 82%

80 γρ. ζάχαρη άχνη

175 γρ. αλεύρι μαλακό

1 αβγό

1 κρόκο αβγού

½ λοβό βανίλιας

ελάχιστο αλάτι

 

Για την κρέμα:

150 ml κρέμα γάλακτος 36%, Arla

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 κρόκους αβγών

500 ml γάλα πλήρες

50 γρ. κορν φλάουερ

1 λοβό βανίλια

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το λοβό της βανίλιας και ξύνουμε τα μισά σποράκια. Τα προσθέτουμε στο μίξερ.
Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τα σποράκια της βανίλιας. Χτυπάμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα.
Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό, το κρόκο του αυγού και χτυπάμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα. Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη καλά για να μην πάρει αέρα και ξεραθεί και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Βγάζουμε τη ζύµη από το ψυγείο, την πιέζουμε πάνω στο πάγκο ώστε να απλώσει αρκετά και την τοποθετούμε ανάµεσα σε δύο λαδόκολλες. Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε στρογγυλό φύλλο στο µέγεθος μιας ταρτιέρας διαμ. 25 εκ. την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ξεκολλάμε τη πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζουμε τη ζύµη µέσα στην ταρτιέρα, τη στρώνουμε έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα πλαϊνά της. Με ένα µαχαίρι κόβουμε τη ζύµη που περισσεύει τριγύρω. Γεμίζουμε το επάνω μέρος της ζύμης που είναι ακόμη σκεπασμένο με τη λαδόκολλα με ρεβύθια ώστε να μη φουσκώσει η τάρτα μας. Ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.
Για τη κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υπόλοιπα σποράκια της βανίλιας, τη μισή ποσότητα ζάχαρης και το γάλα. Σε μεσαία φωτιά ζεσταίνουμε το μίγμα χωρίς όμως να πάρει βράση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μίγμα των αβγών για να το αραιώσουμε και έπειτα το βάζουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Μόλις η κρέμα πατισερί κρυώσει, την ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να αφρατέψει. Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και την γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος