02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για τη ζύμη: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. |
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει. | |
Αφαιρούμε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνουμε λίγο ακόμη. | |
Τοποθετούμε τη ζύμη στη ταρτιέρα, που από πριν έχουμε αλείψει με βούτυρο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία. | |
Στρώνουμε πάνω στη ζύμη μας χαρτί ψησίματος πάνω προσθέτουμε ρεβύθια ή ρύζι ώστε να δημιουργήσουμε βάρος και να μη φουσκώσει η τάρτα μας στη μέση και σπάσει. | |
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. | |
Για τη γέμιση: | Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί. |
Προσθέτουμε τη βανίλια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε. | |
Μόλις η σαντιγί κοντεύει να δέσει ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις δέσει το μίγμα κλείνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε για λίγο με μια πλαστική σπάτουλα. | |
Για τη σύνθεση: | Καλύπτουμε τη βάση της τάρτας με τη μαρμελάδα φράουλα και απλώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. |
Προσθέτουμε τη κρέμα λεμονιού στη τάρτα και απλώνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. | |
Στολίζουμε με φρέσκες φράουλες, λεμόνια και σερβίρουμε. |