Tάρτα με κρέμα τυριού, μαρμελάδα φράουλα και λεμόνι

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

100΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μαρμελάδα φράουλα

φράουλες, για το σερβίρισμα

φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα

 

Για τη ζύμη:

200 ml νερό

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. βούτυρο, ανάλατο + επιπλέον για την επάλειψη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση:

250 γρ. τυρί κρέμα, Arla

250 γρ. κρέμα γάλακτος, για σαντιγί

Ξύσμα από 2 λεμόνια

3 κ.γ ζάχαρη άχνη ή 2 κ.σ μέλι

2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για τη ζύμη: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το βούτυρο και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στη ζεστή κατσαρόλα με τα υγρά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει η ζύμη να φουσκώνει.
Αφαιρούμε τη ζύμη από την κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο. Ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη στη ταρτιέρα, που από πριν έχουμε αλείψει με βούτυρο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων ζύμης, που προεξέχουν, και με τα δάχτυλά μας πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα του σκεύους. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη ζύμη σε αρκετά σημεία.
Στρώνουμε πάνω στη ζύμη μας χαρτί ψησίματος πάνω προσθέτουμε ρεβύθια ή ρύζι ώστε να δημιουργήσουμε βάρος και να μη φουσκώσει η τάρτα μας στη μέση και σπάσει.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
Προσθέτουμε τη βανίλια, την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε.
Μόλις η σαντιγί κοντεύει να δέσει ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις δέσει το μίγμα κλείνουμε το μίξερ και ανακατεύουμε για λίγο με μια πλαστική σπάτουλα.
Για τη σύνθεση: Καλύπτουμε τη βάση της τάρτας με τη μαρμελάδα φράουλα και απλώνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Προσθέτουμε τη κρέμα λεμονιού στη τάρτα και απλώνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στολίζουμε με φρέσκες φράουλες, λεμόνια και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος