Τάρτα με μανιτάρια και γιαούρτι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

140΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

1

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γρ. βούτυρο κρύο

1 μεγάλο αβγό

150 γρ. γιαούρτι

Ελάχιστο αλάτι

3-4 κ.σ. παγωμένο νερό

 

Για τη γέμιση:

600 γρ. μανιτάρια λευκά ή μπράουν, πολύ φρέσκα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

250 γρ. γιαούρτι

4 αβγά

100 γρ. μπέικον, σε κυβάκια

1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Βήματα Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι, το βούτυρο και το γιαούρτι και ζυμώνουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αβγό και 3 κ.σ. κρύο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μία ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την αφήνουμε λίγα λεπτά να ζεσταθεί και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1-2 εκατοστά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τη φόρμα της τάρτας. Απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να εξέχει από το χείλος. Την πατάμε με τα δάχτυλα να εφαρμόσει καλά και κόβουμε ομοιόμορφα το τελείωμα.
Απλώνουμε μέσα ένα ανάλογο κομμάτι λαδόκολλας και βάζουμε τα ειδικά βαρίδια, για να μη φουσκώσει η τάρτα. Την ψήνουμε στο φούρνο άδεια για 20 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να ξανθύνει.
Το αφαιρούμε και βάζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος το σκόρδο. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό και αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι λίγο αλάτι και αρκετό πιπέρι. Απλώνουμε το μίγμα των μανιταριών στην τάρτα και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα των αβγών.
Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.
Δημήτρης Σκαρμούτσος