01
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
1 | Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστούν μικρά ψίχουλα. |
2 | Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με τα αυγά και ρίχνουμε το μίγμα στο αλεύρι. Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί ένα ομογενοποιημένο μίγμα. Τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και φυλάμε για 45 λεπτά στο ψυγείο. |
3 | Μόλις η ζύμη βγει από το ψυγείο, την ανοίγουμε και στρώνουμε στην ταρτιέρα. (Επειδή μερικές φορές κολλάει και είναι δύσκολο να τη σηκώσουμε από την επιφάνεια που είναι στρωμένη, μπορεί να δουλευτεί και μέσα σε ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη. Έτσι μπορούμε να τη σηκώσουμε πιο εύκολα). Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνειά της και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για ακόμη 45 λεπτά. |
4 | Στο μεταξύ, κόβουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες. Λιώνουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 15 λεπτά (ή λίγο πιο πριν αν δούμε ότι αρπάζουν) μέχρι να καραμελώσουν. |
5 | Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις πατάτες και αφήνουμε για ακόμη 8 με 10 λεπτά. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τη ρίγανη και κατεβάζουμε από τη φωτιά. |
6 | Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά , σκεπασμένη με ένα αλουμινόχαρτο. |
7 | Για να έχουμε σωστό ψήσιμο γεμίζουμε το αλουμινόχαρτο με μερικά φασόλια ή φακές για να έχει η τάρτα βάρος. Μετά τα 15 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο. |
8 | Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε τη γέμιση στην τάρτα και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά ή και λίγο παραπάνω μέχρι να πάρει ομοιόμορφα χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. |