02
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Step | Description |
---|---|
Για την τάρτα: | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
Αλείφουμε με βούτυρο μια ταρτιέρα 26cm και απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού. | |
Πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που προεξέχει. | |
Αλείφουμε με λίγο ακόμη βούτυρο όλη την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. | |
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της ζύμης σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. | |
Για την κρέμα: | Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. |
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα. | |
Αφήνουμε για λίγο την κρέμα στην άκρη. | |
Για τα μήλα: | Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες λεπτές. |
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες μήλου και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. | |
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη, κανέλα, λίγο κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια. | |
Αφαιρούμε τη μισοψημένη τάρτα από το φούρνο, ρίχνουμε την κρέμα και με προσοχή βάζουμε τα μήλα από πάνω. | |
Επιστρέφουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά ακόμη. | |
Αφήνουμε τη τάρτα μας να σταθεί και να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. |