Τάρτα μήλου με κρέμα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα:

1 πακέτο ζύμη για τάρτα

30 γρ. βούτυρο, Royal

40 γρ. ζάχαρη

 

Για την κρέμα:

200 γρ. άχνη ζάχαρη

100 γρ. πούδρα αμυγδάλου

200 γρ. βούτυρο, λιωμένο, Royal

3 αυγά

 

Για τα μήλα:

3 μήλα

χυμό λεμόνι

30 γρ. βούτυρο, Royal

50 γρ. καστανή ζάχαρη

κανέλα

κόρν φλάουρ

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
Για την τάρτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε με βούτυρο μια ταρτιέρα 26cm και απλώνουμε το φύλλο ζύμης κουρού.
Πιέζουμε τη ζύμη στα τοιχώματα της ταρτιέρας και με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη που προεξέχει.
Αλείφουμε με λίγο ακόμη βούτυρο όλη την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της ζύμης σε διάφορα σημεία και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη, την πούδρα αμυγδάλου, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Αφήνουμε για λίγο την κρέμα στην άκρη.
Για τα μήλα: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες λεπτές.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φέτες μήλου και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη, κανέλα, λίγο κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια.
Αφαιρούμε τη μισοψημένη τάρτα από το φούρνο, ρίχνουμε την κρέμα και με προσοχή βάζουμε τα μήλα από πάνω.
Επιστρέφουμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά ακόμη.
Αφήνουμε τη τάρτα μας να σταθεί και να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος