Τάρτα ντομάτας με μουστάρδα

Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να βαθμολογήσετε τη συνταγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Share
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΧΡΟΝΟΣ

50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ

6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ

2

01

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση:

5-6 ντομάτες, σε φέτες

4 κ.σ. μουστάρδα, 17Delicatessen

5 κ.σ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

1 κ.σ. δενδρολίβανο, αποξηραμένο

2 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο

2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένο

200 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες

φύλλα φρέσκου βασιλικού

ελαιόλαδο

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

 

Για τη ζύμη:

210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

125 γρ. βούτυρο ανάλατο σε κύβους

1/2 κ.γ. αλάτι

1 αυγό

3 κ.σ. κρύο νερό

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε:

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

StepDescription
1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην είναι λεία.
2 Κάνουμε ένα πηγάδι στο κέντρο και προσθέτουμε το αβγό και το νερό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να είναι μαλακή και την κάνουμε μια μπάλα.
3 Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε τη ζύμη, προσθέτοντας αν χρειάζεται αλεύρι, αν κολλάει πολύ η ζύμη. Απλώνουμε ώστε η ζύμη να καλύπτει την ταρτιέρα μας.
4 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
5 Στη βάση της τάρτας απλώνουμε την πικάντικη μουστάρδα, πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και απλώνουμε τις φέτες ντομάτας σε δυο στρώματα.
6 Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο θυμάρι, δεντρολίβανο και ρίγανη και απλώνουμε και τις φέτες μοτσαρέλας. Αλατοπιπερώνουμε.
7 Ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά.
8 Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Δημήτρης Σκαρμούτσος